Sluuuuut

Då är man äntligen hemma igen...

Amphioxen var riktigt bra! Alla var laddade och de flesta gjorde massa pinsamheter, exakt som det ska vara. Snart är det måndag och då börjar skolan på riktigt, vi ska nämligen börja läsa Den Friska Människan 1. På tisdag ska vi ut på vårdcentral och leka doktor i förtid, kommer bli awesome.

Nu är jag lite trött så nu ska jag sova. Dagens words of wisdom: Va inte så jävla snälla mot allt och alla hela tiden!

LÖRDAG!

Plöj med gruppen på dagen, sitttning med gruppen på kvällen. Den stor frågan är, VAR ÄR JAG JUST NU???

Woho

Underbart med tågtrafik som aldrig går så man måste gå upp en timme tidigare, eller hur?

Mer snö!

Visst är det underbart?

Finns få saker som gör mig så glad som ett riktigt snöfall så ikväll är jag på bra humör!

Idag har vi suttit i föreläsningar på läkaresällskapet, vissa var väl mer intressanta än andra... Däremot så kläckte vår kursledare det bästa citatet någonsin. Varför vill man egentligen göra svåra saker? Är man störd? Finns ju alltid en enklare väg att gå, varför måste vissa människor alltid ge sig på det värsta? Hon diskuterade varför hon hade valt sin specialetet och hur hon tänkte när hon subspecialiserade sig inom ett svårt område.

"När man ge sig på någonting svårt så kan bara en av två saker hända. Antingen misslyckas man och ingen kommer bry sig för att det är känt att det inte går att göra. Eller så lyckas man och får då enormt massa beröm. No loose situation"

Snyggt, eller hur?


@ Volleland

Alltid lika kul att sitta med powerpoint åtta på morgonen...

Konsten att tänka

Godkväll alla glada läsare (3-4?)

Dagen har ägnats åt att gå upp tidigt, somna i duschen, få i sig en halv slurk vatten vid tandborstningen till frukost, spendera 64 minuter i kommunaltrafik och sedan föreläsningar och gruppövningar i miljö- och folkhälsomedicin. Mycket upphetsande.
Imorgon ska vi vara på Läkaresällskapet hela dagen på mer föreläsningar. Dom bjuder också på lunch, får hoppas att det inte är enda anledningen att gå dit! Powerpointpresentationen om samband mellan endotel, rökning och kväveoxid är egentligen klar men jag måste lägga till lite finishing touches. Självklart har jag inte powerpoint på datorn hemma, presentationen ska vara inne 13.00 imorn och jag är inte i närheten av KIs bibliotek på hela dagen. Hur löser man detta? Givetvis genom att våldägsta volle 07.00 innan man går till föreläsningarna =P.

I övrigt vill jag bara tipsa i princip alla människor jag träffar och i förlängningen alla människor på jorden. Gör tvärtom. Tänker ni väldigt mycket på allt möjligt, sluta med det och slappna av. Tänker ni väldigt lite, det säger väl sig självt, BÖRJA MED DET ISTÄLLET!

Nu ska jag sitta uppe hela natten och chatta, wohooo

meeh

blergh...52km....ugh...85kg...geh...210-rigg....guh...06.30...gonatt

Mätt och glad!

Har precis ätit kyklingfile med ris men det hade behövs MER SÅS!

Första måndagen slut, förmiddagen ägnades åt föreläsningar i princip om hur viktigt histologi är kliniskt och hur man formulerar en vetenskaplig hypotes. Såg rätt många som nickade till, skärp er människor! Har man tagit sig in på en utbildning med ett av dom högsta söktrycken i Sverige så kan man väl ändå försöka hålla ögonen öppna under en sex poängs introduktionskurs...
I övrigt var det en massa cases och prat om house och det gillar vi, mer sånt! Jobbade även på mitt miniprojekt där jag ska påvisa att rökning leder till perifer vasokonstriktion, har en riktigt snajsig powerpoint på g.

Imorgon ska vi ägna hela dagen åt att prata om hjärtinfarkter och varför man får dom, får hoppas att man inte fyller några kriterier :P. Mycket neggade och sjukdomar känns det som nu, det gillar vi inte. Tur att man utbildas till ett jobb där man slipper sånt!

Nu ska jag till gymmet, blergh

Äntligen måndag!

Har nån någonsin sagt så förut?

Rätt mör i kroppen efter igårkväll men det gör inget för nu är det äntligen dags att gå till skolan! Idag ska vi ha patologi, läran om sjukdomar och hur man daiagnostiserar dom. En sån där typisk 70minutersgrej ;)

Har fortfarande ingen fungerande bärbar dator, måste lösa det så jag kan bli "han med datorn" igen...

Nu går mitt tåg om 7 minuter, hade!

Nånting är fel...

... när man sitter på en helg och vill att det ska bli måndag så man kan få gå till skolan.

Jag skyller det på att jag knappt har någon dator hemma och därför sugs till ki av den anledningen. Har gjort fantastiskt lite den här helgen men igår så var vi ute och drack en massa, jag vart tvungen att hålla mig nykter för att jag skulle köra massa bil idag. Det blev kul på ett helt annat sätt, istället för att jag gjorde bort mig så fick jag se på när alla andra gjorde bort sig. Det var en kavalkad av glasögon med fönsterglas, tekniker för att se manlig ut när man dricker tjejdrinkar, insidor av jordnötter, frisyrer och skjortor som hade gjort stureplansfolket avundsjuka och för att runda av, en poncho.

Fick ett nyhetsbrev från ki nyss där dom skrev lite om bla deras 200-års jubileum. Den biten som förvånade mig "lite" var dock när dom skrev om att KI håller på att inleda ett arbete med KP, kamratposten. Det är sjukt av den anledningen att vi drev med det på vårat spex för tre dagar sedan... Kanske är en hint från universum att vi bör spexa mer?

Nu är det dags för bastu med lite riktiga karaktärer!

Fredagsmys!

Idag hade vi föreläsningar om en massa saker. Vi fick träffa författaren till "Drottningens chirurg" och så fick vi var sitt ex som vi ska läsa. Vi fick även lära oss lite om hur man bemöter patienter och om hur man gör när man skriver arbeten i powerpoint och word samt hur man källhänvisar. Sen fick vi gå en introkurs till hur man använder bibliotekets resurser. Lite gott och blandat med andra ord. Det mesta av det här blev en snoozefest eftersom jag gjort det för en termin sedan i människans fysiologi-kursen men det var det värt. Efter allt detta hade vi rundvandring med världens bästa faddrar som vi avslutade på medicinska föreningens pub!

Sedan började kvällen på riktigt med gamla vänner på gamla (och nya) platser. Tråkigt att massa bra personer försvinner iväg till dåliga platser men alla har väl sin väg att gå... Avslutades som vanligt på donken, fascinerande att vi aldrig orkar röra på oss före 3 och att vi då alltid blir förvånade att nästan allt är stängt.

Bra avslutning på första veckan, tror att nästa blir lite hetsigare.

Snipp snapp snut...

...så var första dagen slut!

Idag har vi haft föreläsningar där man får reda på att man inte får berätta något om patienter någonsin för någon. Inte ens när man kör sanning och konsekvens! Det var en djungel av lagar och paragrafer och definitioner men alla överlevde så helt tråkigt var det inte. Sen så fick vi lyssna på en patient, nästan som om det var ett test ifall vi kunde hålla tyst men jag tror alla kommer lyckas med det också.

Igår va jag jättetrött så jag orkade inte skriva något. Idag är jag inte jättetrött men jag orkar ändå inte skriva något men jag känner ändå att jag inte riktigt fick fram hur bra kollot var. Faddrarna ska ha så sjukt mycket cred för det, det var verkligen skitkul och även om jag inte kommer ihåg namnen på er alla (eftersom jag inte talar ut i tomma intet, som om någon någonsin skulle läsa den här bloggen...) så tyckte jag det var fullständigt legendary. Riktigt, riktigt bra gjort av er alla.

Imorgon så ska vi ha PU, Professionell Utveckling (säg efter mig alla: PU, Professionell Utveckling). Där får man lära sig bland annat hur man bemöter patienter på bästa sätt så att dom berättar för sin läkare vad som är fel även om det är obehagligt. Blir säkert bra, aldrig fel att öva lite på sina peopleskills. Sen så ska jag ut med 3 av världens bästa människor! Nu ska jag kolla på film med Nico, lite måste man leva.

Målbilden är för övrigt att skriva ett inlägg om dagen...

Första steget på en lång vandring...

Hej alla glada!

Tänkte starta en blogg för alla som är intresserade att läsa om mitt liv som läkarstudent på karolinska institutet. Kom precis hem från introduktionsinternatet, även känt som kollot. Kollot är anordnat av läkarstudenter som läser senare terminer på KI och jag talar för alla när jag säger att dom gjorde ett jättebra jobb. Massa roliga lekar och spex samt en lagom (definitionsfråga) mängd alkohol som lite social katalysator. Har haft jättekul med alla mina nya klasskamrater, tyvärr finns alldeles för mycket skämmiga bilder på mig men det får jag väl leva med.

Nu är jag fasanfsullt trött så nu blir det inget mer skrivande för ikväll. Imorgon väntar föreläsningar om sekretess, nästan som i bondfilmerna!

Edit: Höll nästan på att glömma det viktigaste, en bild på mig såklart!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0